Ramante
€10,50
In the Vineyard
GRAPE VARIETY: 80% Sangiovese, 20% Ciliegiolo
VINEYARD: Various estate plots
SOIL: From medium texture to clayey
ALTITUDE: 100–140 m a.s.l.
ROW ORIENTATION: South–East, West
TRAINING SYSTEM: Spur-pruned cordon
AVERAGE VINE AGE: 5–20 years
PLANTING DENSITY (vines/ha): From 3000 to 5000
YIELD PER VINE (kg/plant): 2
YIELD PER HECTARE (q/ha): 60–100
TREATMENTS: Sulfur, copper, and natural preparations
FERTILIZERS: Compost and green manure from spontaneous herbs
HARVEST PERIOD: Late August
HARVEST METHOD: By hand
In Winery
MODALITA’ DI PIGIATURA: Diraspapigiatura
MODALITA’ DI PRESSATURA: Pressa soffice pneumatica
VINIFICAZIONE: in tini di acciaio termocondizionati
TEMPI DI MACERAZIONE: nessuno
UTILIZZO LIEVITI SELEZIONATI: Si
FILTRAZIONE: Si
AFFINAMENTO: Acciaio
RESA UVA/VINO (%): 65
NUMERO BOTTIGLIA PRODOTTE: 16.000
Analytical data
ALCOHOL CONTENT: 11,50 % vol
Bottle Size
0,75 L – 1,5 L Magnum